Etichete

, , , , , , ,

Putine sunt lucrurile care ne activeaza atat de mult precum o face cuvantul „adolescenta”€. Aceea perioada a vietii despre care in psihologia simtului comun intalnim infinite mituri si interpretari – hormonii se zbat de mama focului; are nevoie sa se maturizeze; la 18 ani va fi total independent etc.- care fac ca totul sa para mai sumbru si mai dificil decat este in realitate. Dar ne-am intrebat de ce? De unde vine aceasta energie colorata, mental, in nuante inchise, atunci cand omul nu mai este copil, dar nici valenta de adult nu o are? Sunt Gaspar Gyorgy, psiholog. Inainte de a citi mai departe, va invit sa raspundeti in gand la aceste intrebari.

Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, stolul de idei si imagini din minte va va indeparta de raspunsul pur si autentic care se ascunde in profunzimea Sinelui. S˜i asta deoarece putini dintre noi am fost invatati sa ne „€œconectam la propria persoana” in adolescenta.

Din fericire in Romania anului 2014 avem acces la o carte revolutionara din perspectiva a ceea ce se intampla cu fiinta umana intre varsta de 12 si 24 de ani. Cu o noua setare mentala, asupra acestei perioade de viata, avem „€œcheia”€ nu doar pentru a descoperi cu adevarat ESENTšA vietii, dar si de a dizolva acele blocaje in dezvoltare care acum ne impiedica sa traim: vitalitatea in experientele noastre, bucuria conectarii la cei de langa noi, energia pozitiva a lucrurilor noi si latura creativa a existentei.

Pentru a citi tot articolul click aici

*Material scris pentru Blog-ul Editurii Herald.